U bent hier: Bezienswaardigheden » Japan » Tokio » Senso-ji Tokio
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Senso-ji Tokio

De Senso-ji tempel is een van de mooiste authentieke heiligdommen van de Japanse hoofdstad. De Senso-ji vormt de trots van de Asakusa-wijk. Daarom wordt hij dikwijls Asakusa Kannon genoemd.

Senso-ji is de oudste boeddhistische tempel van Japan. Hij werd al gebouwd in het jaar 645. Aan de grondslag van de tempel stonden drie vissers die tijdens een visvangst in 628 een gouden beeldje van Kannon naar boven haalden uit de Samuda-rivier. Kannon is de godin van de genade in het boeddhisme. Er is ook een aparte stroming in het boeddhisme die Sho-Kannon heet. Een van de vissers zou zijn huis omgevormd hebben tot een tempel en het gouden beeldje werd in een schrijn geplaatst. Zeventien jaar later werd de echte Senso-ji gebouwd. Het originele beeldje van Kannon is vandaag nog altijd in de tempel aanwezig.

Het meest opvallende aan de tempel is de toegangspoort, de zogenaamde Kaminarimon of Donderpoort. De poort heeft een enorme lampion van vier meter hoog en 670 kilogram zwaar. De lampion hangt tussen twee standbeelden van Rajin en Fujin die respectievelijk de Japanse goden van de wind en de donder zijn. De lampion zelf is beschilderd met zwarte en rode structuren die een onweer moeten voorstellen. Er is ook een houtsnijwerk van een draak op te zien.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Senso-ji Tokio'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden