U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Seine Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Seine Parijs

De Seine behoort tot de langste rivieren van Europa, de rivier stroomt doorheen Frankrijk en is ongeveer 776 kilometer lang. Het kan dan ook niet anders dat de Seine langs vele dorpjes en steden stroomt. Dit levert dan ook heel wat plaatsen op waar de naam van de rivier in voorkomt. De rivier blijft binnen de grenzen van Frankrijk en stroomt door geen enkel ander land.

De Seine is een hoofdrivier die een aantal zijrivieren heeft zoals de Marne en de Oise, het begin van de hoofdrivier is het Plateau van Langres. Dit gebied ligt net boven Dijon op de kaart en maakt deel uit van een prachtige kleine vallei waar er een overschot is aan groene natuur.

Toen de Galliërs in deze streek leefden, hadden ze er een heiligdom gebouwd om offers te kunnen maken in de hoop da er meer water zou komen. De offers werden gemaakt voor de godin van de rivier, nadat het offer was gebracht, dacht men dat het water van de Seine helende krachten had. Tijdens archeologische opgravingen zijn er verschillende offers gevonden van de Galliërs.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Seine Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs