U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Orlando » Sea World Orlando
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Sea World Orlando

Orlando heeft enkele van de bekendste pretparken ter wereld, denk maar aan Universal Studios of het Walt Disney World Resort. Maar het meest tot de verbeelding sprekende park is wellicht Sea World Orlando.

Sea World is een van de grootste pretparken van de Verenigde Staten. Jaarlijks bezoeken 5 à 6 miljoen mensen het park, waarmee Sea World het twaalfde meest bezochte pretpark ter wereld is. Sea World Orlando is eigenlijk meer dan een gewoon pretpark. Het is opgesplitst in een attractiepark en een dierenpark. Alles in het park draait uiteraard rond de zee en water. Zo heeft Sea World een uitgebreide collectie aan zeedieren, de meest opvallende zijn waarschijnlijk de orka’s, die regelmatig shows opvoeren.

Sea World heeft enkele van de bekendste achtbanen ter wereld. Zoals de Kraken, een achtbaan in de vorm van het mythologische zeemonster. Ook de Journey To Atlantis doet bij veel pretparkgangers een belletje rinkelen. Het is een van de grootste ‘splash’-achtbanen ter wereld en ze staat volledig in het teken van de legendarische verzonken stad Atlantis.

Sea World heeft ook een Belgisch kantje. De eigenaar van het park is namelijk Busch Entertainment Corporation, dat onder de vleugels ligt van AB Inbev. Beter bekend als de Leuvense producent van het Belgische bier Stella Artois en het Amerikaanse Budweiser.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Sea World Orlando'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Orlando » Meer bezienswaardigheden in Orlando » Alles over Orlando