U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Venetië » Scuola Grande di San Rocco Venetië
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Scuola Grande di San Rocco Venetië

Het Scuola Grande di San Rocco is een gebouw in de Italiaanse stad Venetië. De Nederlandse vertaling is ‘het Broederschap van St. Roch’, beschermer tegen de pest dat in Venetië had toegeslaan in diezelfde eeuw.

Het werd opgericht in 1478 door een groep rijke Venetiaanse burgers en was gevestigd naast de kerk San Rocco.

In januari 1515 werd het project toegewezen aan Bartolomeo Bon, hoewel sommige autoriteiten het toewezen aan zijn zoon, Pietro Bon. In het jaar 1524 werd het werk voortgezet door Santé Lombardo, die op zijn beurt drie jaar later werd vervangen door Antonio Scarpagnino. De laatste architect die gewerkt heeft aan het gebouw was Giangiacomo dei Grigi. Het project werd voltooid in 1560.

In het jaar 1564 kreeg de schilder Tintoretto de opdracht om schilderijen te maken voor de Scuola. Alle werken die je vindt in het gebouw zijn gemaakt door deze bekende schilder of zijn assistenten.

Het ontwerp van de Scuola Grande di San Rocco is vergelijkbaar met een andere school in Venetië. het werd gekenmerkt door twee zalen, één op de begane grond en de andere op de eerste verdieping. De zaal op de onderste verdieping wordt de Sala Terra genoemd en heeft een schip met twee zijbeuken en de ingang om het gebouw te betreden. De zaal op de eerste verdieping, Sala Superiore, werd gebruikt voor vergaderingen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Scuola Grande di San Rocco Venetië'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Venetië » Meer bezienswaardigheden in Venetië » Alles over Venetië