U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Schoorl » Schoorlse duinen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Schoorlse duinen

Meer dan 100 jaar geleden bestonden de Schoorlse Duinen nog niet en wat dit eigenlijk één grote lege vlakte, tegenwoordig is de plaats gekend om zijn hoge duinen, mooie zee en vele zand. Dit gebied is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland waar iedereen rust kan vinden en kan genieten van de ongerepte natuur.

Dit mooi stukje natuur kwam tot stand ergens in de 19de eeuw, toen men dacht dat het zand uit de duinen teveel zou oprukken richting de omliggende dorp en deze in het slechtste geval zou onder stuiven. Niet enkel is het een mooi stukje paradijs in Nederland, het is voor vele diersoorten een thuis. Vogels gebruiken het vaak vanwege de rust als broedplaats, verder zijn er heel wat zwammen terug te vinden in de Schoorlse duinen.

Voor wandelaars is het de place to be om naartoe te gaan, wie zich niet bang maakt om te klimmen en te dalen, zal hier zeker in zijn nopjes zijn en een leuke dag beleven tijdens het wandelen in de Schoorlse duinen. De afgelopen jaren werden er nieuwe bomen aangeplant en worden de naaldbossen zo goed mogelijk onder controle gehouden, zodat andere bomen zoals eiken en berken ook de kans hebben om te groeien in het natuurgebied.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Schoorlse duinen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden