U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » München » Schlöss Nymphenburg Munchen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Schlöss Nymphenburg Munchen

Schlöss Nymphenburg is een van de mooiste en grootste paleizen van Beieren. Het werd gebouwd in de zeventiende eeuw in opdracht van Ferdinand van Beieren en zijn vrouw Henriette Adelheid. Nymphenburg was eeuwenlang het zomerverblijf van de Beierse vorsten.

Het oorspronkelijke ontwerp van het paleis van kwam de Italiaanse architect Agostino Barelli. Toch had het eerste ontwerp nog maar weinig weg van het uitzicht dat het paleis vandaag heeft. Door de eeuwen heen hebben verschillende vorsten uitbreidingen en aanpassingen laten aanbrengen. De laatste waren ten tijde van de barok in de achttiende eeuw daarom is dat ook de overheersende bouwstijl van het slot.

De opvallendste elementen van het slot zijn wellicht de gevels. In totaal is er zo’n zevenhonderd meter voorgevel te zien aan het paleis, allemaal in barokstijl. In het paleis zelf zijn tweeëntwintig kamers toegankelijk voor het publiek, waaronder de hal, de koninklijke slaapkamers en enkele fraaie kunstgalerijen. Voorts is ook het reusachtige park van tweehonderd hectare met de koninklijke tuinen en de bijgebouwen zoals het Theehuisje en Badenburg, de Koninklijke badplaats meer dan de moeite waard.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Schlöss Nymphenburg Munchen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in München » Meer bezienswaardigheden in München » Alles over München