U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Düsseldorf » Schlöss Benrath Düsseldorf
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Schlöss Benrath Düsseldorf

Het paleis Schlöss Benrath is de opvallendste bezienswaardigheid van de hoofdstad van het Ruhrgebied. Het was oorspronkelijk een koninklijk jachtpaleis, maar vandaag zijn er diverse interessante musea in ondergebracht. Enkele keren per jaar vinden er ook verschillende bekende muziekfestivals plaats, zoals het Mondschein-Träume festival dat elk jaar in september doorgaat.

Schlöss Benrath werd aangelegd in de zeventiende en achttiende eeuw. Het was bedoeld als buitenverblijf voor de toenmalige prins van Bavaria en het Rijnland, Karl Theodor en zijn vrouw Elizabeth Auguste. Het ontwerp kwam van de hand van de persoonlijke hofarchitect van de prins, de Fransman Nicolas de Pigage. Het paleis werd dan ook opgevat naar het Franse idee van een “Maison de Plaisance” of een huis om tot rust te komen.

Schlöss Benrath valt vooral op door de roze kleur op de gevels. Het paleis moest een vrouwelijke kleur krijgen omdat het een geschenk van de prins was voor zijn vrouw. In werkelijkheid heeft Elizabeth Auguste nauwelijks een voet in het paleis gezet omdat haar man er heel wat maîtresses en buitenechtelijke kinderen op nahield. Het was vooral de prins zelf die er geregeld vertoefde.

Vandaag is het paleis vooral bekend door enkele opvallende musea zoals het Nationale museum voor historie, het Europese Museum voor de geschiedenis van tuinbouw. Het leukste is wellicht het Corps de Logis, daar wordt men terug geleid naar de tijd van Karl Theodor en toont men aan jong en oud hoe er werd geleefd en gewerkt in het paleis.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Schlöss Benrath Düsseldorf'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden