U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Sarlat » Sarlat
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Sarlat

Sarlat was tijdens de middeleeuwen een plaats van rijkdom en welvaart, toen de industriële revolutie begon kreeg men minder interesse in de stad en verdween deze geleidelijk aan op de achtergrond. In plaats van over te gaan tot modernisering bleven vele zaken hetzelfde, daardoor is er natuurlijk meer interesse vanuit toeristische hoek. In 1964 kwam hier echter terug verandering in door de toenmalige minister van Cultuur die de stad volledig liet restaureren.

In het hele begin was Sarlat een nederzetting gesticht door de hertog van Aquitanië. De nederzetting was in het begin een klooster, maar in de loop van de eeuwen kwam er jaar na jaar meer bevolking wonen rond het klooster, het was dan ook op deze manier dat er een nieuwe stad ontstond. Op het einde van de middeleeuwen kende de stad glorietijden en werden de meeste woningen gebouwd.

Tegenwoordig valt er in de stad Sarlat heel wat te beleven, als bezoeker van de stad kan u de kathedraal uit de 14de eeuw bezoeken of wie meer zien heeft in een namiddag shoppen kan dit doen in de straten van deze gezellige stad.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Sarlat'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden