U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Potsdam » Sanssouci park Potsdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Sanssouci park Potsdam

Sanssouci Park behoort tot de top 3 van grootste parken die zich op Duitse bodem bevinden, in het park valt er naast de gewoonlijke zaken die terug te vinden zijn in een park ook nog een heleboel andere zaken te beleven. Tussen al dat mooie groen bevindt er zich een heuse boomgaard met 3000 fruitbomen.

Naast de boomgaard is er in het Sanssouci park een bloementuin en een groentetuin. De bloementuin van het park werd voorzien van een barokke stijl en kreeg naast de vele bloemenperken ook hagen en prachtige bomen. Tijdens de zomer is het dan ook een aanrader om tijdens het bezoeken van het park even uit te blazen en op adem te komen onder één van deze bomen. De groentetuin kreeg een aantal greenhouses zodat ook meer tropisch fruit zoals bananen en meloenen konden gekweekt worden.

Het park van Sanssouci is ontstaan in 1748 toen er aan de oostelijke kant van het terrein een obelisk kwam te staan en op deze manier kwam er geleidelijk aan meer en meer bij in het park. Tegenwoordig is de lange weg op weg naar het nieuwe kasteel helemaal mooi aangelegd in zijn volledige lengte.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Sanssouci park Potsdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden