U bent hier: Bezienswaardigheden » Noord-Ierland » Belfast » Samson en Goliath Belfast
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Samson en Goliath Belfast

Samson en Goliath zeggen u waarschijnlijk niet direct iets, maar in Belfast zijn deze twee grote scheepsbouwkranen een echte bezienswaardigheid. Het is op deze plaats dat de Titanic vele jaren terug werd gebouwd, de scheepsbouwkranen werden ongeveer 50 jaar later gebouwd op dezelfde plaats om andere schepen te maken. De kranen komen een stuk boven Belfast en staan als twee wachters op de scheepswerf van Harland & Wolf.

Harland & Wolf schakelde een Duitse firma in om de Samson en Goliath te maken, de Duitse firma Krupp werd verantwoordelijk voor het bouwen van de scheepsbouwkranen. De eerste kraan die werd gebouwd was Goliath die af was in 1969. De andere kraan Samson werd een aantal jaren later voltooid in 1974 en was toen klaar om gebruikt te worden. Samson is met zijn 106 meter de grootste van de twee scheepsbouwkranen, Goliath is 96 meter.

De beide bruggen kunnen samen meer dan 1600 ton gewicht opheffen en zijn doorheen de jaren zoveel gebruikt dat ze begin de jaren 90 niet meer te gebruiken waren. Na 1995 kregen beide scheepsbouwkranen de titel van historisch monument.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Samson en Goliath Belfast'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Belfast » Meer bezienswaardigheden in Belfast » Alles over Belfast