U bent hier: Bezienswaardigheden » Argentinie » Salta » Salta en omgeving
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Salta en omgeving

In het noordwesten van Argentinië ligt Salta, die op een hoogte ligt van ongeveer 1200 meter, dit betekent dan ook een heel mooi uitzicht op de omliggende omgeving. Doordat de stad centraal gelegen is, is deze de perfecte plaats om het Andesgebergte te verkennen als trekker. De stad is over het algemeen gebouwd in koloniale stijl, wat dus voor een prachtig zicht zorgt.

Niet enkel ligt in de buurt van Salta het hoogland van de Andes of de Altiplanto, maar ook verschillende kleine dorpjes zoals bijvoorbeeld San Antonio de los Cobres, Purmamarca en Humahuacadie die er allemaal stuk voor stuk nog heel authentiek uitzien. Verder kunnen de toeristen versteld staan van de Cerro de los Siete Colores, deze berg heeft maar liefst zeven verschillende kleuren. Verder is er nog de uitgestrekte zoutvlakte Salinas Grandes, deze valt te bezoeken met een van de dagelijkse excursies die vertrekken van uit Salta zelf. Naast deze uitstap zijn er nog heel wat Anders excursies mogelijk van uit de star.

Salta werd in 1582 gesticht door Hernando de Lerma, de stad moest in die tijd functie doen als tussenpost om Handel te drijven tussen Lima, Peru en Buenos Aires. Van toen werd de stad alsmaar belangrijker om handel te drijven voor de plaatselijke bevolking.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Salta en omgeving'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden