U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Saint Patrick’s Cathedral New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Saint Patrick’s Cathedral New York

De Saint Patrick’s kathedraal in New York is maar liefst 110 meter lang en 58 meter breed en verdient daarom toch een plaatsje in de lijst van grootste kathedralen ter wereld. Vroeger was godsdienst een stuk belangrijker in de maatschappij in verhouding tot nu. Dit valt goed te merken aan verschillende zaken in onze maatschappij, als u een dienst in de kathedraal bijwoont zal u direct merken dat er op bepaalde momenten bijna niemand naar de dienst komt.

Als u al ooit naar Keulen bent geweest en de Dom hebt gezien van Keulen, dan zal u ongetwijfeld gelijkenissen zien tussen de beide religieuze gebouwen. Toen de Saint Patrick’s kathedraal werd ontworpen, heeft de architect zijn inspiratie een deel bij de Dom van Keulen gehaald.

De bouw van de Saint Patrick’s kathedraal duurde verschillende jaren en was klaar in 1879, het was dan ook in dit jaar dat de kathedraal voor het eerst de deuren opende voor misdiensten en andere religieuze aangelegenheden. In 1879 was de kathedraal niet helemaal af, het was pas 9 jaar later dat het hele gebouw voltooid werd met het afwerken van de torens.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Saint Patrick’s Cathedral New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York