U bent hier: Bezienswaardigheden » Ierland » Dublin » Saint Patrick’s Cathedral Dublin
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Saint Patrick’s Cathedral Dublin

Saint Patrick’s Cathedral is een van de belangrijkste kerken van Ierland. Het is de kathedraal die de naam draagt van de Ierse patroonheilige, Saint Patrick. Bij het brede publiek doet die naam vooral een belletje rinkelen wanneer het over Saint Patrick’s Day gaat. Dat is de naamdag van de patroonheilige die gepaard gaat met tal van festiviteiten onder de Ieren.

De Saint Patrick’s Cathedral is de grootste kathedraal van Ierland en de klokken van de westelijke toren zijn ook de grootste van het land. De kathedraal is gelegen op de oudste heilige plaats van de Ierse hoofdstad. Op die plek zouden de eerste mensen bekeerd zijn tot het christelijk geloof. Saint Patrick’s was ook de eerste Ierse universiteit. Aan de kathedraal is ook een beroemde koorschool verbonden, die al sinds de vijftiende eeuw bestaat.

In de kathedraal kan men het graf bezoeken van Jonathon Swift, de beroemde Ierse deken uit de achttiende eeuw. Er zijn ook verschillende gedenktekens te vinden die andere beroemde Ieren doen herinneren zoals Balfe, Curran en Douglas Hyde. Ook de oude grafstenen uit de tijd van de Kelten en de originele vlaggen die de ridders van Saint Patrick droegen zijn niet te missen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Saint Patrick’s Cathedral Dublin'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden