U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Saint John the Divine kathedraal New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Saint John the Divine kathedraal New York

Elke grote stad heeft vaak een aantal grote kerken of een kathedraal, meestal zijn deze gebouwen een stuk ouder dan de rest van de stad. Bij de kathedraal van New York ligt dit toch een stukje anders, tijdens de middeleeuwen was er immers in dit gebied nog geen sprake van steden. Voor 1892 was er dan ook van de Saint John the Divine kathedraal in New York nog helemaal geen sprake. De plannen werden rond 1890 ontworpen en de werken van het gebouw werden twee jaar later gestart.

U zou het misschien niet direct verwachten, maar ondanks het feit dat de Saint John the Divine kathedraal niet werd gebouwd tijdens de middeleeuwen verdient hij toch een plaatsje in het Guinness World Records Book. Dit omdat het de grootste kathedraal is die gebouwd is in neogotische stijl.

Een bepaald raam aan de westelijke kant van de Saint John the Divine kathedraal bestaat uit meer dan 10 000 kleine stukjes glas. Als het licht van de zon door dit raam straalt, krijgt u gegarandeerd een prachtig lichtschouwspel te zien terwijl u de kathedraal bezoekt.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Saint John the Divine kathedraal New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York