U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Sagrada Familia Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Sagrada Familia Barcelona

De basiliek Sagrada Familia is waarschijnlijk het bekendste onafgewerkte gebouw ter wereld. De imposante kerk, ontworpen door de Catalaanse architect Gaudi, is al sinds 1882 in opbouw en de werken zijn vandaag nog steeds bezig. Volgens schattingen zal het afwerken van de basiliek nog enkele tientallen jaren in beslag nemen.

De basiliek moet het ultieme icoon worden van het Catalaans modernisme. Wanneer de kerk afgewerkt is, zal het wellicht meteen ook de grootste basiliek ter wereld zijn. De officiële inwijding als basiliek door de paus vond ook al plaats in 2010. Het Vaticaan maakte voor een keer een uitzondering door een onafgewerkte kerk te consacreren.

De bouw is al heel die tijd aan de gang omdat het om een zogenaamde “verzoeningskerk” gaat. Zulke kerken mogen enkel betaald worden met donaties. Het geld voor de bouw komt dus integraal van vrijwillige giften van bezoekers en sinds enkele decennia ook van het entreegeld dat men moet betalen voor het bezoeken van de kerk. Door de grote toeristische waarde van de Sagrada Familia komt het geld vandaag sneller binnen.

De Sagrada Familia wordt beschouwd als het levenswerk van Gaudi. De laatste twaalf jaar van zijn leven wijdde hij volledig aan de basiliek. In 1926 kwam hij om bij een tramongeluk. Gaudi ligt ook begraven in de crypte van de Sagrada Familia.

3 reacties op “Sagrada Familia Barcelona”

Er zijn 2 positieve reacties gegeven

Arla zei:

Het is zeer duidelijke informatie, erg nuttig. Dankzij dit artikel weet ik eindelijk hoe ik deze kerk moet beschouwen. Nu lijkt het mij een leuke ervaring om naar deze kerk te Barcelona te reizen en dit wonder met eigen ogen te aanschouwen.

Leo Thys zei:

Een gat in mijn cultuur. Had nog nooit van het bestaan van deze kerk gehoord.Ik vind goed dat er geen gemeenschapsgeld aan de bouw wordt besteed. Zij die dat willen kunnen voor de afwerking mee betalen. Ik hoop de basiliek ooit eens van naderbij te bekijken.

Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Je beleeft meer op citytrip met de fiets | Bezienswaardigheden zei:

[…] meeste stadscentra zijn niet al te autovriendelijk. Files om de stad in te komen, smalle straatjes waar het zweet je van uitbreekt en onvindbare parkeerplaatsen. Niet […]


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Sagrada Familia Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona