U bent hier: Bezienswaardigheden » Letland » Rundale » Rundale Paleis Letland
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Rundale Paleis Letland

Het Rundale Paleis is één van de twee grote Barokke paleizen gebouwd voor de Hertogen van Koerland, nu Letland. Het andere paleis is het Jelgava Paleis.

Het Rundale Paleis werd gebouwd in twee perioden, van 1736 tot 1740 en van 1764 tot 1768. Het is gelegen op Pilsrundale,12 kilometerten Westen van Bauska.

Het Rundale Paleis werd gebouwd in het jaar 1730 naar een ontwerp van Bartolomeo Rastrelli als zomerresidentie van Ernst Johann Von Biron, de Hertog van Koerland. Maar Biron viel uit de gratie en de residentie bleef leeg tot de jaren 1760, toen Rastrelli terug werk maakte van het interieur.

Nadat het Hertogdom Koerland en Semigallia werd ingenomen door het Russische rijk in 1795, presenteerde Catharina  de Grote het paleis aan Valerian Zubov, de jongste broer van haar minnaar Prince Platon Zubov.

Het paleis leed ernstige schade in het jaar 1919 tijdens de Letse Onafhankelijkheidsoorlog. In het jaar 1920 werd een deel van het gebouw ingepalmd door de plaatselijke school. In 1933 werd het Rundale Paleis overgenomen door de State History Museum van Letland. Tijdens de tweede wereldoorlog heeft het Paleis het hard te verduren gekregen, in 1972 werd er pas een museum gevestigd. Het paleis is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Letland.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Rundale Paleis Letland'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden