U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Antwerpen » Rubenshuis Antwerpen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Rubenshuis Antwerpen

Het Rubenshuis is het huis waar de wereldberoemde Antwerpse kunstenaar Peter Paul Rubens woonde. Nu is het huis omgevormd tot een museum.

In 1610 liet Rubens een woning verbouwen tot een woning en een atelier met een prachtig portiek op de binnenplaats. Peter Paul Rubens liet zich inspireren door Italiaans renaissancepaleizen en ook de tuin werd in die stijl omgevormd. In zijn atelier beschilderden zijn leerlingen 25000 doeken van hoge kwaliteit. Die doeken verkocht Rubens aan vorsten. Rubens zelf schilderde ook en correspondeerde met kopers uit het binnen –en  buitenland.

Na Rubens’ dood werd zijn huis verkocht en verdeeld onder de erfgenamen. Pas in 1937 verwierf Antwerpen deze prachtige woning en 9 jaar later werd het voor het publiek geopend. Je kan het huis verschillende werken van Rubens bewonderen, zo hangt er zelfs één van zijn vroegste werken: Adam en Eva in het Paradijs uit 1600. Het documentatiecentrum voor studie van Rubens, het Rubenianum, bevindt zich ook in het Rubenshuis.

Het Rubenshuis is echt een aanrader, maar niet alleen voor kunstliefhebbers. Dit huis is een stukje Belgische geschiedenis dat we moeten koesteren. Spring er zeker eens binnen als je in Antwerpen bent.

2 reacties op “Rubenshuis Antwerpen”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Bezienswaardigheden zei:

@hugo Aangepast. Bedankt voor de opmerking.

Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

HUGO A. BUYLE zei:

Het kan zijn dat ik stilaan seniel wordt, maar het Rubenshuis staat zeker niet in Amsterdam. Hij kocht zijn huis in 1610 aan de ANTWERPSE Wapper.


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Rubenshuis Antwerpen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen