U bent hier: Bezienswaardigheden » Zweden » Tanum » Rotstekeningen van Tanum
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Rotstekeningen van Tanum

De rotstekeningen in Tanum zijn opgenomen als werelderfgoed onder UNESCO. De tekeningen zijn ongeveer 3000 jaar oud en verspreid over een gebied van ruim 18 km.

De meeste rotstekeningen beelden mannen, schepen, wapens en dieren, zoals paarden en runderen, uit. Aan de hand van deze figuren heeft men het leven van de mens tijdens de bronstijd leren kennen.

Bij Vitlycke zijn verscheidene rotstekeningen te bezichtigen. Zo heb je de afbeelding van een bruidspaar, strijdende mannen, een man en een grote slang, etc. Bij Fossum zijn er ruim 180 rotstekeningen te bezichtigen die dateren van de periode 700 à 600 voor Christus.

Niet ver van Fossum is het Tanums Hällristningsmuseum gevestigd. Het museum geeft informatie over de rotstekeningen in Tanum. Het is zeer interessant omdat het museum de historie en de betekenis van de tekeningen vertelt. In Litsleby bevindt zich de grootste rotstekening, namelijk de figuur van een man van ruim 2,35 meter hoog met een speer.

Wanneer deze tekeningen op de rotsen werden geschilderd, lag het gebied aan het water. Tegenwoordig bevinden de tekeningen zich op 10 meter à 20 meter boven het zeeniveau.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Rotstekeningen van Tanum'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden