U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Rondvaarten Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Rondvaarten Amsterdam

De rondvaarten in Amsterdam zijn één van de populairste activiteiten voor toeristen, het is zelfs zo dat er per jaar meer dan 3 miljoen toeristen worden rond gebracht. Langs de Amsterdamse grachten zijn er verschillende aanbieders van rondvaarten, enkelen hiervan zijn Dinner cruises waarvan de naam het zelf zegt bij deze kunnen toeristen een rondvaart boeken met een lekker diner. Verder is er nog Blue Boat, Lovers en Beer Cruise.

Iedere aanbieder heeft een eigen programma in petto, sommigen bieden rondvaarten aan van 1 dag anderen bieden een korte cruise aan. Er is heel wat keuze, goed vergelijken is dus de boodschap. Koppels die wat extra romantiek willen zullen niet teleurgesteld zijn wanneer ze samen een cruise boeken en eten bij een gezellig kaarslicht.

De rondvaarten doorheen de grachten van Amsterdam zijn zelfs zo populair dat de stad heeft moeten beslissen een aanpassing door te voeren in het systeem dat de vergunningen van rondvaarten bepaald. Sinds 2013 hebben ze een aanpassing moeten doorvoeren die er voor zorgt dat boten die mensen rondvaren niet langer meer mogen zijn dan 20 meter, de duur van de vergunning is eveneens ingekort.

De populairste attractie van Amsterdam zijn de rondvaarten. Jaarlijks vervoeren de rondvaartboten ongeveer drie miljoen passagiers. Je ziet dan ook een groot aantal rondvaartboten op de Amsterdamse grachten. Het is zelfs zo druk met rondvaartboten dat de gemeente het vergunningensysteem in 2013 aangepast heeft. Boten langer dan twintig meter moeten op langere termijn verboden worden om de veiligheid in de grachten te kunnen bewaren. De gemeente verkort tevens de duur van de vergunningen voor rondvaartboten van onbeperkt naar tien jaar.

Wie als toerist gebruik wil maken van een rondvaart die kan uit een vrij groot aantal rederijen kiezen, die vaak ieder hun eigen programma hebben. Naast de standaard rondvaarten die vaak een uur duren heb je ook uitgebreide rondvaarten en speciale cruises zoals de Beer Cruise, Dinner Cruises en Candlelight Cruises. Aanbieders van rondvaarten zijn o.a. Lovers, Holland International, P. Kooij en Blue Boat. Vertrek is vanaf verschillende plekken zoals het Damrak, Rokin, de Prins Hendrikkade en de Stadhouderskade.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Rondvaarten Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam