U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Frankfurt » Römerberg Frankfurt
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Römerberg Frankfurt

De Römerberg of Romeinse heuvel bepaalt al eeuwenlang het stadsbeeld van Frankfurt. De heuvel vormt het oude stadscentrum en is omringd door talloze woningen van vroegere ambachtslieden.

In de middeleeuwen was de Römerberg de plaats bij uitstek voor feesten, toernooien en markten. Nu vindt er nog elk jaar een grote kerstmarkt plaats. Op de Römerberg kwam ook de eerste bank van Frankfurt, de Grosser Engel. Met die bank begon de faam van Frankfurt als belangrijk financieel centrum.

De opvallendste bezienswaardigheid op de heuvel is het stadhuis, Rathaus Römer. Het gebouwencomplex is al sinds de vijftiende eeuw het officiële stadhuis van Frankfurt. Het bestaat in totaal uit elf gebouwen. Rathaus Römer kenmerkt zich door de typische trapgevel uit rode zandsteen. Binnenin is de Kaiserzaal het bezoeken waard, in die zaal werden grote keizerlijke banketten georganiseerd en vindt men de portretten van meer dan vijftig Duitse keizers terug.

Ook de Nikolaïkirche is niet te missen op de Römerberg. Het is een kerk uit de dertiende eeuw. In de middeleeuwen stond er op de toren een hoornblazer die toekomende schepen welkom heette met hoorngeschal.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Römerberg Frankfurt'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden