U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Antwerpen » Rockoxhuis Antwerpen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Rockoxhuis Antwerpen

Het Rockoxhuis was vroeger eigendom van Nicolaas Rockox, hij was naast de burgemeester van Antwerpen een fervent kunstverzamelaar. In de 17de eeuw kocht hij het gebouw en de omliggende panden om er later één grote woning van te maken door de muren tussen de woningen neer te laten halen.

Het huis bleef lange tijd in de Rockox familie, nadat de enige overgebleven erfgenaam van het Rockoxhuis kwam te sterven bouwden de nieuwe eigenaars een andere gevel voor de oude gevel van de woning. Daarmee verdween de Vlaamse renaissancegevel en kwam er een klassieke gevel voor in de plaats. Dit was niet de enige restauratie die het huis onderging, in het begin van de 20ste eeuw werd er een volledige restauratie gedaan van het gebouw. Nadat deze voltooid was, besliste de eigenaar nog een tweede galerij te laten bouwen door Jules Bilmeyer, de architect die verantwoordelijk was de restauratie.

In 1970 kreeg het Rockoxhuis een nieuwe eigenaar, de bank KBC kocht het gebouw om er een museum onder te brengen ter ere van Nicolaas Rockox, één van de vroegere burgemeesters van de stad Antwerpen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Rockoxhuis Antwerpen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen