U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Rockefeller Center New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Rockefeller Center New York

Het Rockefeller Center in New York is een complex van 19 gebouwen in hartje Manhattan. Het complex ligt in Midtown Manhattan aan de Fifth Avenue, tussen 48th Street en 51st Street. Het Rockefeller Center bestaat uit de GE Building, de Radio City Music Hall, de Rockefeller Plaza, de Bank of America Building, de Nintendo World Store.

Op de Rockefeller Plaza staat een groot standbeeld van Prometheus, een titaan uit de Griekse mythologie. De Radio City Music Hall is een reusachtige theater –en concertzaal. Het Rockefeller Center is genoemd naar John D. Rockefeller Jr., die oorspronkelijk drie stratenblokken wou bebouwen met allerhande complexen. Door de zware beurskrach van 1929 moesten de plannen herzien worden en is men met een iets kleiner idee op de proppen gekomen: het Rockefeller Center. De bouw duurde 11 jaar en in 1940 werd het centrum geopend.

Het hoogste gebouw van het centrum is de GE Building en wordt ook wel “30 Rockefeller” of “30 Rock” genoemd. In 1988 werd het Rockefeller Center uitgeroepen tot een nationaal historisch monument. Tijdens de kerstperiode wordt het complex versierd met een grote kerstboom en kan je schaatsen op een mooie schaatsbaan.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Rockefeller Center New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York