U bent hier: Bezienswaardigheden » Zuid-Afrika » Kaapstad » Robbeneiland Kaapstad
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Robbeneiland Kaapstad

Robbeneiland is een van de bekendste bezienswaardigheden van de Zuid-Afrikaanse hoofdstad. Het is een eiland voor de kust van Kaapstad dat eeuwenlang werd gebruikt als gevangenis. Robbeneiland verwierf internationale bekendheid door de gevangenschap van Nelson Mandela, de drijvende kracht achter het afschaffen van het regime van apartheid in Zuid-Afrika.

In totaal was Robbeneiland meer dan vierhonderd jaar een gevangenis. In de zeventiende eeuw was Robbeneiland een strafkolonie van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, het beroemde Nederlandse handelsbedrijf uit die tijd. Zeelui die zich in Kaapstad niet aan de regels hielden, werden naar het eiland gebracht. Robbeneiland was ook enige tijd een leprakolonie alvorens het in 1959 ingericht werd als gevangenis. Het was een van de hardste en meest beveiligde gevangenissen ter wereld. Op het eiland moesten de gevangenen werken in een kalksteenmijn en rondom het eiland is er ijskoud water waarin veel witte haaien rondzwemmen. Slechts drie mensen zijn ooit levend naar de kust kunnen zwemmen in een ontsnappingspoging.

In 1996 werd Robbeneiland gesloten en sindsdien vormt het een toeristische attractie. De gevangenis werd ook erkend als Cultuurerfgoed door UNESCO. Toeristen kunnen naar Robbeneiland varen met de boot die vertrekt aan Nelson Mandela-gate in het Victoria & Alfred-Waterfront. In het toeristische hoogseizoen is het nodig om ruim op voorhand plaatsen te reserveren voor een bezoek.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Robbeneiland Kaapstad'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden