U bent hier: Bezienswaardigheden » Portugal » Porto » Ribeira Porto
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Ribeira Porto

De Ribeira of Rivieroever is de benaming van het oude centrum van Porto, dat gelegen is aan de oevers van de rivier de Douro, die de stad doorkruist. De wijk kijkt uit over de bekende Dom Luis I brug. De Ribeira was vroeger de belangrijkste aanlegplaats voor de Rabelo, dat is de naam voor de schepen die de befaamde portwijnen vervoeren die vooral komen uit Vila Nova de Gaia, dat aan de overkant van de Douro ligt.

Ook vandaag zijn er nog veel Rabelo die aanleggen in Ribeira. De Ribeira was ook de bakermat van het koloniale Portugal. De ontdekkingsreizen uit de vijftiende eeuw vertrokken vooral uit Ribeira.

De Ribeira is een unieke en idyllische plaats in de stad. Een stukje Porto waar de geschiedenis stil is blijven staan. De typische zuiderse huisjes, smalle steegjes en kleine straatjes zijn soms al honderden jaren oud. De Ribeira is vandaag vooral een toeristische attractie van de stad. Er zijn tal van restaurantjes waar men de specialiteiten van de streek kan proeven met op kop vis en de portwijnen. Voor de wijnen zijn er ook tal van proeverijen te vinden in de wijk. In de jaren ’90 werd de Ribeira door UNESCO erkend als Werelderfgoed.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Ribeira Porto'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Porto » Meer bezienswaardigheden in Porto » Alles over Porto