U bent hier: Bezienswaardigheden » Polen » Poznan » Ratusz Poznan
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Ratusz Poznan

Het Raadhuis of Ratusz is een niet te missen bezienswaardigheid voor al wie Poznan bezoekt. Ratusz ligt aan de zogenaamde Stary Rynek ofwel de Oude Markt in het centrum van de stad.

Het Raadhuis was tijdens de middeleeuwen het officiële stadhuis van Poznan. Het eerste stadhuis zag er wel volledig anders uit. In de zestiende eeuw kreeg het Ratusz zijn huidige vorm. Het ontwerp kwam van de hand van de Italiaanse architect Giovanni Battista Quadro. Het Raadhuis werd een van de mooiste gebouwen uit de renaissance die men in Europa kon vinden. Vandaag is het Ratusz niet langer het stadhuis. Het herbergt wel het stedelijk historisch museum van Poznan.

Het meest opvallende element aan het gebouw is zonder twijfel de speciale klok. Elke middag om twaalf uur gaat de deur van de hoofdklok open en kan men twee metalen geiten aanschouwen die over een torentje springen en hun hoofden tegen elkaar stoten. De twee geiten zijn het symbool van Poznan. De legende van de geiten is dat ze het Raadhuis binnengingen om een persoonlijke ruzie uit te vechten. Het lawaai van de vechtende geiten zou de inwoners gewekt hebben waardoor ze een beginnende brand in de stad tijdig konden blussen.

1 reactie op “Ratusz Poznan”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

heleen bijkerk zei:

Leuke stad lekker eten heel gastvrij !

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Ratusz Poznan'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden