U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Hamburg » Rathaus Hamburg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Rathaus Hamburg

Elke belangrijke plaats of gemeente heeft een eigen stadhuis of gemeentehuis, Hamburg is een stad en heeft dus een stadhuis. In Duitsland wordt een stadhuis soms ook wel een raadhuis genoemd, dit verwijst naar vroeger toen de raad er vaak samen kwam. Het stadhuis van Hamburg doet tegenwoordig dienst als hoofdzetel voor het parlement van de deelstaat Hamburg.

Op het einde van de middeleeuwen werd er een heus plan uitgewerkt om een stadhuis te bouwen voor Hamburg. Als u de stad bezoekt en u wilt een kijkje nemen in het stadhuis, is het jammer genoeg niet het eerste stadhuis van de stad, maar het 6de. Nadat er een stadhuis was gebouwd na de middeleeuwen, werden er verschillende verwoest of vernietigd tijdens oorlogen of invallen door vijandelijke troepen.

Het tegenwoordige stadhuis van de stad Hamburg staat er sinds 1897 en werd in dit jaar dan ook officieel geopend door de toenmalige burgemeester, de bouw ervan duurde in verhouding tot de bouw van de vorige stadhuizen helemaal niet lang. Voordat het nieuwe stadhuis er kwam, moest de stad het 44 jaar doen zonder stadhuis.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Rathaus Hamburg'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Hamburg » Meer bezienswaardigheden in Hamburg » Alles over Hamburg