U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Bremen » Rathaus Bremen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Rathaus Bremen

Bremen is een stad die een hele tijd terug gaat in de tijd, niet enkel heeft het een rijke geschiedenis met vele boeiende verhalen, het heeft ook een imposant stadhuis. Bij het bouwen van het complex werd er geopteerd voor een gotische stijl, deze stijl was in de 15de eeuw populair en wordt bij gebouwen die uit die tijd afstammen veel gebruikt. Niet het hele gebouw werd in gotische stijl gehuld, de voorkant van het stadhuis werd gebouwd in echte Wezerrenaissance stijl.

Als u ooit al het stadhuis van Bremen hebt gezien terwijl u de stad bezocht, zal het u niet verwonderen dat het oude stadhuis een plaatsje heeft gekregen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Naast het raadhuis, kreeg het Roland-beeld dat voor het gebouw staat ook een plaats op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Tot op de dag van vandaag wordt het stadhuis gebruikt door de deelstaatregering die er zijn vergaderingen houdt. Naast het raadhuis staat er een beeld ter ere van De Bremer Stadsmuzikanten, verder zijn de beide kanten aan de Wezer een aanrader om een wandeling te maken of een fietstocht te plannen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Rathaus Bremen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bremen » Meer bezienswaardigheden in Bremen » Alles over Bremen