U bent hier: Bezienswaardigheden » Zwitserland » Basel » Rathaus Basel
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Rathaus Basel

Rathaus Basel

Het Rathaus van Basel is een imposant gebouw in het centrum van de stad, niet enkel vroeger maar ook nog op de dag van vandaag worden er de vergaderingen gehouden door het stadsbestuur van Basel. Net zoals de Munster van Basel is het Rathaus van de stad eveneens voorzien van een opvallende kleur.

Rathaus Basel

© commons.wikimedia.org

Eind 13de eeuw werd het eerste Rathaus van Basel gebouwd en in gebruik genomen door de toenmalige stadsraad. Het eerste stadhuis van de stad werd jammer genoeg helemaal verwoest tijdens de zware aardbeving in 1356. Niet enkel het stadhuis was toen helemaal vernield, maar ook de Munster van Basel werd bijna helemaal verwoest.

Op dezelfde plaats staat er nu het Palast der Herren, dit gebouw doet nu dienst als stadhuis van Basel. Niet enkel de buitenkant van het stadhuis is de moeite waard, maar ook de binnenkant van het stadhuis is zeker een bezoekje waard. In de hal van het stadhuis hangen er verschillende kunstwerken die geschilderd werden door Hans Bock. Als bezoeker van het stadhuis hebt u ook toegang tot het binnenplein van het gebouw.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Rathaus Basel'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Basel » Meer bezienswaardigheden in Basel » Alles over Basel