U bent hier: Bezienswaardigheden » Noord-Ierland » Belfast » Queen’s University Belfast
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Queen’s University Belfast

Queen’s University mag zich tot één van de topuniversiteiten van Ierland rekenen, het ontstaan van de universiteit gaat vele jaren terug in de tijd. In 1845 werd er beslist door de toenmalige koningin Victoria om een universiteit te laten bouwen in haar naam. Om het gebouw te laten ontwerpen raadpleegde ze Charles Lanyon die voor zijn inspiratie afreisde naar andere universiteiten.

Na een aantal universiteiten gezien te hebben, koos Charles Lanyon als inspiratiebron voor de Magdalen College die op de campus van Oxford University is gelegen. Nadat de plannen voltooid waren, werden deze goedbevonden door Queen Victoria en konden de bouwwerken beginnen.

Als toerist in Belfast kan het altijd even deugd doen om weg te glippen van het drukke centrum van de stad, de campus van de Queen’s Univeristy is daar de ideale plek voor. Op de campus bevinden er zich meer dan 250 gebouwen, tussen de gebouwen is de omgeving voorzien van het nodige groen. Op de campus bevindt er zich een gebouw, dat nu dienst doet als de Union Theological College, dat vroeger dienst deed als parlement van Noord-Ierland.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Queen’s University Belfast'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Belfast » Meer bezienswaardigheden in Belfast » Alles over Belfast