U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Gran Canaria » Puerto de Mogán Gran Canaria
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Puerto de Mogán Gran Canaria

Puerto de Mogán, als we dit vrij gaan vertalen wordt het de haven van Mogán, het plaatsje is een gezellig dorpje dat langs de kustlijn ligt van het eiland Gran Canaria. Vroeger was het eiland een stuk minder toeristisch en moest de lokale bevolking andere zaken vinden om op financieel vlak rond te komen. Het zal u dan ook niet verwonderen dat er in dit plaatsje voornamelijk vissers woonden die leefden van de visvangst.

De haven van Mogán ligt aan de zuidwestelijke kant van het eiland, in de jaren 80 onderging een deel van de jachthaven een gehele renovatie. Hiervoor werd er beroep gedaan op de ontwerper Raphael Neville, hij maakte een plan dat werd goedgekeurd door de gemeenteraad van Mogán.

De haven van het plaatsje ligt deels in het oudere gedeelte en deels in het nieuwere stuk van Mogán, het nieuwe deel wordt soms ook vergeleken met Venetië, omdat het voorzien is van vele kanaaltjes. Geleidelijk aan kreeg het eiland en de haven van Mogán meer toeristische bezoekers, daarom werd er een kunstmatige strand aangelegd in de buurt van de haven.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Puerto de Mogán Gran Canaria'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Gran Canaria » Meer bezienswaardigheden in Gran Canaria » Alles over Gran Canaria