U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Tenerife » Puerto de la Cruz Tenerife
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Puerto de la Cruz Tenerife

Puerto de la Cruz mag zich tot één van de grootste badplaatsen rekenen op Tenerife, gelegen aan de noordkant. Het dorp is een stuk rustiger dan Costa Adeje, oorspronkelijk was het één van de vele vissersdorpjes op Tenerife. Later groeide het uit tot de stad waar u nu kunt verblijven.

De stranden in Puerto de la Cruz werden niet aangelegd door de mens met aangevoerd zand uit de Sahara, maar bestaan uit zwarte keien en zand. Bij de meeste andere steden en dorpen die gelegen zijn op Tenerife, werden de stranden voorzien van wit zand dat werd aangevoerd uit de Sahara. Op de stukken aan de kust waar er geen strand is kunt u als er meer wind is het water zien inbeuken op de rotsen.

Doordat er soms een sterke stroming is wordt er aangeraden om op te letten wanneer u in het water gaat. Puerto de la Cruz heeft een aantal stranden, maar het Playa Martíanez is toch wel een echte aanrader, hier zijn er bijna geen restaurants of bars. Daarnaast is er het veel grotere Playa Jardín. Langs dit strand vindt u ook enkele bars en restaurants met terras.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Puerto de la Cruz Tenerife'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Tenerife » Meer bezienswaardigheden in Tenerife » Alles over Tenerife