U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Namen » Provinciaal Museum voor Oude Kunsten uit de streek van Namen en kerkschat van Oignies in Namen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Provinciaal Museum voor Oude Kunsten uit de streek van Namen en kerkschat van Oignies in Namen

Het Provinciaal Museum voor Oude Kunsten in Namen is ondergebracht in een mooie herenwoning uit de 18e eeuw. Het gaat om een geklasseerd monument.

Het gebouw op zich is dus al erg mooi om eens te zien. Daarnaast krijg je hier ook nog eens tal van kunstvoorwerpen te zien. Het gaat om schilderijen, glaswerk, beeldhouwkunst, borduursels, zilver,… uit de streek van Namen, daterend uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Daarnaast vind je hier ook de schat van Oignies, een unieke kerkschat uit de 13e eeuw. De stukken van deze indrukwekkende kerkschat zijn gemaakt door goudsmid Hugo d’Oignies.

Naast de permanente collectie die je hier kan bezichtigen, zorgt het Provinciaal Museum voor Oude Kunsten ook verschillende keren per jaar voor extra activiteiten, tentoonstellingen en publicaties. Je kan het museum individueel ontdekken of je kan kiezen voor een boeiende rondleiding.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Provinciaal Museum voor Oude Kunsten uit de streek van Namen en kerkschat van Oignies in Namen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Namen » Meer bezienswaardigheden in Namen » Alles over Namen