U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Propyleeën Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Propyleeën Athene

Propyleeën zijn een bijzonder type van bouwwerken die voornamelijk in Griekenland voorkomen. Op de Akropolis van Athene zijn er verschillende te vinden die nu nog steeds te bezoeken zijn, ze zijn verspreid over de stad en kunnen eigenlijk altijd bezocht worden. De meeste van de propyleeën in Athene werden gebouwd tussen 437 en 432 voor Christus. Deze prachtstukken van architectuur werden gebouwd door de architect Mnesicles.

De architect Mnesicles maakte in opdracht van Perikles plannen om de propyleeën te bouwen, nadat de plannen goed waren bevonden door Perikles werd het groen licht gegeven en konden de werken beginnen. Jammer genoeg werden de propyleeën nooit afgemaakt doordat er in de 5de eeuw voor Christus een oorlog uitbrak. Toen de Peloponnesische Oorlog gedaan was, werd er niet veel aandacht meer besteed aan de propyleeën.

Vele jaren na de oorlog werd er terug aandacht besteed aan het voltooien van de propyleeën, toen was het niet de architect Mnesicles die het verder afwerkte, maar de architect Philocles die ervoor zorgde dat het Erechtheion verder werd afgewerkt volgens de originele plannen. De propyleeën werden af en toe gebruikt door de inwoners van Athene om goden te vereren.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Propyleeën Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene