U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Monaco » Prinselijk Paleis Monaco
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Prinselijk Paleis Monaco

Het Prinselijk Paleis of Palais Princier is wellicht het bekendste gebouw van de stadsstaat Monaco. Sinds de dertiende eeuw is het paleis de persoonlijke residentie van het Monegaskische staatshoofd.

Het Prinselijk Paleis is gelegen in de wijk Monaco-Ville die zestig meter boven de Middellandse Zee uitsteekt en min of meer wordt beschouwd als hoofdstad van het kleine prinsdom. In de twaalfde eeuw stond er oorspronkelijk een Genuees fort op de plaats waar nu het paleis staat en dat heeft het uitzicht van het Palais Princier sterk beïnvloed. Het paleis is ook een mix van verschillende bouwstijlen omdat het door de eeuwen heen verschillende keren werd verbouwd. Er zijn sporen te zien uit het classicisme, maar ook uit de latere barokstijl.

De voornaamste toeristische attractie van het paleis is de wissel van de wacht rond twaalf uur ’s middags, die gepaard gaat met heel wat traditie en folklore. Daarmee volgt Monaco het voorbeeld van enkele andere paleizen in belangrijke steden. Het paleis staat ook open voor toeristen. De troonzaal is te bezoeken en er is ook een museum gevestigd waar verschillende voorwerpen uit de tijd van Napoleon Bonaparte worden tentoongesteld.

2 reacties op “Prinselijk Paleis Monaco”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Bart zei:

Prachtig zicht op de haven en de vele luxejachten vanaf hier.

Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

G.J. Koppenaal zei:

Een bezoek aan Monaco-Ville is zeker aan te raden! Een flinke klim op een lange trap moet je er voor over hebben, maar het uitzicht vanaf de balustrade is dan ook prachtig. De wisseling van de wacht stelt eigenlijk niets voor, maar een bezoek aan het paleis is de moeite waard (7 Euro entree). Jammer dat je er niet mag fotograferen – ik beschouw dat als een ernstige vorm van kritiek! Verder is het ‘boven’ erg gezellig, en de kathedraal is een bezoek waard. Er staan enkele prachtige kunstvoorwerpen, en het moderne orgelfront is opvallend. Ook zijn de graven te zien van de Monegaskische prinsen, waarbij natuurlijk genoemd moeten worden de tombes van Reinier (Rainirivs) III en Grace Kelly (Gratia Patricia).


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Prinselijk Paleis Monaco'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden