U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Presidentieel Paleis Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Presidentieel Paleis Athene

Het Presidentieel Paleis was vroeger de woonplaats van de koninklijke familie van Griekenland, ondertussen werd de monarchie afgeschaft en kwam er een president in de plaats van de koning. Nadat de monarchie werd afgeschaft bleef de vroegere koninklijke familie van Griekenland niet in het paleis wonen maar verhuisde naar een andere residentie.

Het paleis is een ontwerp van de architect Ziller, nadat de koninklijke familie tevreden was van het ontwerp voor het paleis werd Ziller aangesteld als officiële architect van het hof. Na het voltooien van het koninklijk paleis bouwde hij nog 700 andere gebouwen in opdracht van de koninklijke familie en de Griekse overheid.

De koninklijke familie was vroeger enorm op hun privacy gesteld, daarom vroegen ze aan de Ziller de tuin van het paleis aan de achterkant van het gebouw te leggen. Op deze manier konden ze meer van hun privacy genieten te midden van een uniek stukje groen. Tegenwoordig wordt het paleis nog steeds goed afgeschermd door het hek en door de wachters die voor het presidentieel paleis nog steeds postvatten. Op vaste tijdstippen is het mogelijk de aflossing van de wacht te zien.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Presidentieel Paleis Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene