U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Trier » Porta Nigra Trier
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Porta Nigra Trier

De Porta Nigra stamt nog af uit de tijd van de Romeinen, eerst en vooral werd het niet gebouwd als monument, dit werd het maar later omdat de constructie zolang bleef staan. Toen het werd gebouwd door de Romeinen moest het dienen als stadsmuur om de nederzetting te beschermen tegen mogelijke verwoesting van de vijand. Niet enkel de muur werd toen gebouwd, maar ook de noordelijke poort werd in de 3de eeuw gebouwd.

De Porta Nigra is maar liefst 36 meter breed en 30 meter hoog, hiermee krijgt de Porta Nigra dan ook de eerste plaats op het lijstje van grootste Romeinse monumenten of bouwwerken die in Duitsland terug te vinden zijn.

De naam van de poort Porta Nigra betekent eigenlijk vrij vertaald Zwarte Poort, dit heeft te maken met het feit dat de zandstenen van de poort geleidelijk aan zwart zijn geworden door roetafzetting. Vanaf de middeleeuwen kreeg de poort dan de tweede naam Zwarte Poort, door de eeuwen heen zijn de mensen deze naam blijven gebruiken. De bouwstijl van de poort en de muur valt te vergelijken met de bouwstijl van het Colosseum.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Porta Nigra Trier'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Trier » Meer bezienswaardigheden in Trier » Alles over Trier