U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Marssum » Poptaslot Marssum
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Poptaslot Marssum

Het Poptaslot is gelegen in Nederland in het groene Friesland, het is één van de mooiste states terug te vinden in de nabije omgeving en is daarom ook de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Mensen die het slot willen bezoeken nemen best op voor hand eens contact op met het slot, zodat er een afspraak kan geregeld worden voor de rondleiding met gids.  Het slot noemt eigenlijk de Heringastate, maar de lokale bevolking is het slot het Poptaslot beginnen noemen.

De state heeft men zo goed mogelijk in zijn oorspronkelijke staat proberen te bewaren, net zoals het werd gebouwd vele jaren terug in 1512 toen de familie Heringa het slot liet bouwen als woonst waar zijn maar liefst meer dan 100 jaar in zouden vertoeven, erna kwam de state in de handen van een andere familie. Nog later in de geschiedenis wordt het slot verkocht aan een zekere dr . Henricus Popta, vandaar dat het slot later in de volksmond dat ook het Poptaslot werd genoemd, nadat dr. Popta het slot kocht.

Naast prachtige vertrekken die te bewonderen zijn, heeft het slot ook een mooie tuin die vroeger voorzien was van een heuse boomgaard. In de geschriften van het slot wordt er gesproken van bekende hoveniers die zouden meegeholpen hebben met de aanleg van de slottuin.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Poptaslot Marssum'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden