U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Poort van Hadrianus Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Poort van Hadrianus Athene

De Poort van Hadrianus is een poort die volledig bestaat uit marmer, uit geschriften is gebleken dat de poort ongeveer werd gebouwd in 132 na Christus. De poort kreeg zijn naam door de Romeinse keizer Hadrianus, het was op zijn verzoek dat de poort werd gebouwd. Hij gaf de opdracht een poort te ontwerpen die een doorgang kon vormen tussen het oude Athene en het nieuwe stuk van de stad.

Zowel de voor- als de achterkant van de poort van Hadrianus bestaat uit gelijke afbeeldingen, enkel de inscripties zijn gedeeltelijk verschillend. Op de voorkant van de poort staat er in het Grieks geschreven: Dit is Athene, de oude stad. Op de achterkant van de poort staat het omgekeerde en wordt er verwezen naar het nieuwe gedeelte van de stad Athene.

De poort van Hadrianus wordt soms ook wel de Boog van Hadrianus genoemd, de boog is maar liefste 18 meter hoog en meer dan 2 meter dik. De inwoners van Athene denken dat de poort werd gebouwd ter ere van de keizer Hadrianus die een belangrijke figuur was voor de stad.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Poort van Hadrianus Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene