U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Venetië » Ponto di Rialto Venetië
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Ponto di Rialto Venetië

De Ponto di Rialto is één van de vier bruggen, en tevens de oudste, dat over de Grand Canal in Venetië loopt. De Brug scheidt de districten San Marco en San Polo.

Oorspronkelijk was de Ponto di Rialto een drijvende brug die gebouwd werd in het jaar 1181 door Nicolo Barratieri. Deze brug werd de Ponte della Moneta genoemd. Het belang van de Rialtomarkt op de oostelijke oever nam toe en het verkeer op de drijvende brug werd te groot. De brug werd in het jaar 1255 vervangen door een houten brug. De structuur van de brug bestond uit twee hellende stukken die verbonden waren met een beweegbaar centraal gedeelte om de doorgang van hoge schepen mogelijk te maken. De verbinding met de Rialtomarkt heeft de benaming van de brug uiteindelijk veranderd.

Omdat de brug gemaakt was uit hout, was het onderhoud van uitermate groot belang. De brug werd gedeeltelijk in as gelegd tijdens een opstand en zakte 2 keer in elkaar door het gewicht van de menigte. In het jaar 1503 werd er voorgesteld om de brug in steen te bouwen. De stenen brug werd uiteindelijk voltooid in het jaar 1591 en ontworpen door Antonio da Ponte. Het ontwerp is gelijkaardig aan de houten brug.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Ponto di Rialto Venetië'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Venetië » Meer bezienswaardigheden in Venetië » Alles over Venetië