U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Firenze » Ponte Vecchio Firenze
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Ponte Vecchio Firenze

De Oude Brug of Ponte Vecchio over de rivier de Arno is een van de bekendste bezienswaardigheden van Firenze en een van de beroemdste bruggen ter wereld. Het is een oude middeleeuwse brug die vooral bekend is als een aparte plaats voor winkeltjes.

De Ponte Vecchio werd gebouwd in de veertiende eeuw. Ervoor lag er al een Romeinse houten brug op die plaats, maar die werd verwoest door een overstroming van de Arno. De brug was van in het begin al een plaats waar koopmannen hun waar konden uitstallen. Het werd de belangrijkste marktplaats van de stad. Aanvankelijk waren alle goederen toegelaten op de brug, maar in de zestiende eeuw besliste de familie Di Medici, die over de stad heerste, dat de slagers en leerlooiers moesten verdwijnen om het imago van de brug op te krikken. Hun winkels werden verbouwd en er kwamen edelsmeden in de plaats.

De Di Medici-familie liet ook de Corridoio optrekken, een speciale gang boven de brug waarlangs adellijke figuren zich konden verplaatsen over de brug van het Palazzo Vecchio naar het Palazzo Pitti zonder in contact te komen met het gewone volk.

De Ponte Vecchio zou ook de plaats zijn waar de term “bankroet” is ontstaan. Wanneer koopmannen hun rekeningen niet konden betalen, werd hun tafel kapotgeslagen door soldaten zodat ze niet meer konden verkopen. Dat werd “bancarotta” genoemd.

2 reacties op “Ponte Vecchio Firenze”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Hilde Dehasque zei:

Wij vonden de ponte vecchio een van de gezelligste straatjes in Firenze. Het heeft charme en het bruist er van het leven. Een gezellige drukte eigenlijk. Leuk te zien hoe zij hun juwelierszaakjes naar oude beroemdheden noemen en fascinerend het zij is opgebouwd.
De moeite waard om eens over te wandelen en de speciale juwelen te bezichtigen … .

Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Bart zei:

Druk, druk, druk, …


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Ponte Vecchio Firenze'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden