U bent hier: Bezienswaardigheden » Portugal » Porto » Ponte Dom Luís I Porto
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Ponte Dom Luís I Porto

De Ponte Dom Luís I is een van de bekendste en meest imposante bruggen van Europa. Het is een gigantische stalen brug die geldt als het symbool voor de moderne kant van de stad Porto.

De Ponte Dom Luís I verbindt Porto met de overkant van de Douro-rivier. De brug werd aangelegd in de negentiende eeuw. Het ontwerp kwam van Téofilo Seyrig, die medewerker was van Gustave Eiffel. De brug is genoemd naar Lodewijk I, die toen koning van Portugal was.

Het opvallendste aan de brug zijn de twee wegdekken die boven elkaar lopen. Tussen de twee wegen zit een hoogteverschil van meer dan veertig meter en een stalen boogconstructie. De bovenste weg steunt op de boog en de onderste hangt eraan. De wegdekken hebben ook elk een andere functie. Het onderste wegdek is bestemd voor het stadsverkeer, terwijl op het bovenste een metrolijn loopt.

De Ponte Dom Luís I is niet de eerste brug die op die locatie werd gelegd. Aan het uiteinde van de brug aan het centrum van Porto staan nog twee pilaren die de herinnering aan de vroegere Ponte Pênsil in leven houden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Ponte Dom Luís I Porto'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Porto » Meer bezienswaardigheden in Porto » Alles over Porto