U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Venetië » Ponte dei Sospiri Venetië
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Ponte dei Sospiri Venetië

De Ponte dei Sospiri, of beter gezegd de Brug der Zuchten, bevindt zich in de Italiaanse stad Venetië. De brug werd gemaakt van wit kalksteen en bevat ramen met stenen staven.

De brug loopt over de Rio di Palazzo en verbindt de Nieuwe Gevangenis met de verhoorkamers in het Dogenpaleis. De brug werd ontworpen door Antoni Contino en werd gebouwd in het jaar 1602.

Het uitzicht vanaf de brug op Venetië was het laatste dat veroordeelden zagen voor hun opsluiting. De naam van de brug werd uitgevonden door Lord Byron in de 19e eeuw en is afkomstig van het feit dat gevangen zouden zuchten door het laatste beeld van het prachtige Venetië die ze zagen voor ze in hun cellen werden opgesloten. In werkelijkheid waren de tijden van executies gedaan tegen de tijd dat de brug werd gebouwd. De cellen werden voornamelijk bezet door criminelen die voor geen lange tijd in de gevangenis verbleven. Bovendien kon men niet veel zien doorheen de stenen stalen van de brug.

Een legende in Venetië vertelt dat geliefden die onder de brug kussen op een gondel bij zonsondergang, eeuwige liefde en geluk ontvangen.

1 reactie op “Ponte dei Sospiri Venetië”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Venetië | Toetiefroetie zei:

[…] Voor alle bezienswaardigheden verwijs ik jullie naar https://www.bezienswaardigheden.be/bezienswaardigheid/ponte-dei-sospiri-venetie/ […]


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Ponte dei Sospiri Venetië'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Venetië » Meer bezienswaardigheden in Venetië » Alles over Venetië