U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Pont de l’Alma Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Pont de l’Alma Parijs

De Pont de l’Alma is één van de bruggen die over de Seine loopt in Parijs. De brug is met zijn 42 meter de langste brug in de Franse hoofdstad. Zij werd gebouwd in 1854 en het duurde 2 jaar eer ze voltooid werd. De Pont de l’Alma is ingewijd door Napoleon III. De brug was oorspronkelijk versierd met vier standbeelden van soldaten uit de tijd dat Napoleon III aan de macht kwam.

Vandaag de dag is er nog maar één beeld op de brug te bezichtigen, dat van de zoeaaf. Het beeld diende oorspronkelijk als niveaumeter voor de Seine. Aan de hand van het beeld kon men inschatten hoe hoog de Seine stond en welke maatregelen er genomen moesten worden. Wanneer het water bijvoorbeeld tot de bovenbenen van het beeld kwam, werd de Seine onbevaarbaar verklaard omdat er te weinig plaats was tussen de bruggen en het water.

Het beeld van de vrijheidsvlam bevindt zich vlakbij de Pont de l’Alma. Deze vlam is een replica van diegene die gedragen wordt door het Vrijheidsbeeld in New York.

In 1997 vond een ongeluk plaats bij de Pont de l’Alma. Hierbij kwam prinses Diana om het leven. De vrijheidsvlam wordt beschouwd als een gedenkteken voor dit ongeluk. Er worden nog geregeld bloemen en geschenken neergelegd ter nagedachtenis van de prinses.

1 reactie op “Pont de l’Alma Parijs”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Twin attacks since 1996: What is that about? | De Bovenkamer – Het kan ook anders zei:

[…] 31 Augustus 1997 Lady Di died in a car accident on the Pont d’Alma in […]


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Pont de l’Alma Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs