U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Pont d’Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Pont d’Avignon

De Pont Saint-Bénézet is een brug die gelegen is in het centrum van Avignon, de brug verbindt de ene kant van de stad met de andere kant van de stad en dit al sinds de 12de eeuw. Het is natuurlijk dan ook niet verwonderlijk dat in de 12de eeuw de Pont Saint-Bénézet de enige brug was die over de rivier de Rhône was gebouwd.

Het was niet enkel toen een druk punt, maar nu is het nog steeds een druk punt van Avignon. Van de oorspronkelijke brug zijn er zelfs nog een aantal bogen over, de rest van de bogen werd vervangen omdat deze doorheen de jaren enorm verouderd waren en niet meer veilig waren. Toen de brug werd gebouwd was deze ongeveer 899 meter lang.

Er gaan verschillende verhalen de ronde over hoe Pont Saint-Bénézet tot stand kwam, één van deze verhalen houdt in dat de brug werd gebouwd door een herdersjongen die de naam Bénézet droeg. De herdersjongen wou de andere kant bereiken, hiervoor kreeg hij hulp van een engel die hem hielp de plaatselijke bevolking te overtuigen om hem te helpen bij het bouwen van de brug.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Pont d’Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon