U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Napels » Pompeii Napels
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Pompeii Napels

De ruïnes van de vroegere Romeinse stad Pompeii zijn wellicht de opvallendste bezienswaardigheid in de streek rond Napels. De beroemde stad werd in de eerste eeuw na Christus volledig verwoest door een uitbarsting van de nabij gelegen vulkaan Vesuvius, die vandaag nog steeds actief is. Het is een van de best bewaarde Romeinse overblijfselen.

De eerste overblijfselen van de oude stad werden ontdekt in de zestiende eeuw. Al sinds de achttiende eeuw zijn archeologen volop bezig met opgravingen in Pompeii. Grote delen van de stad zijn al terug zichtbaar gemaakt en er zit nog meer aan te komen. Pompeii geeft een perfecte illustratie van hoe het dagelijks leven in een Romeinse stad in elkaar zat. Zo zijn er tal van huizen en villa’s blootgelegd, waarvan het Huis van de Faun en de Villa dei Misteri de bekendste zijn. Ook het forum, de badhuizen en het amfitheater zijn een bezoek waard. De kasseistraatjes waar men op loopt, zijn authentiek.

De bekendste bezienswaardigheid in Pompeii is gelinkt aan de ramp die de uitbarsting van de Vesuvius veroorzaakte. Archeoloog Giuseppe Fiorelli, die in 1860 startte met opgravingen, kwam op de proppen met het procédé om gipsafdrukken te maken van de vele menselijke slachtoffers die werden teruggevonden. Die gipsafdrukken zijn het meest hallucinante beeld van de stad.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Pompeii Napels'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden