U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Poble Espanyol Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Poble Espanyol Barcelona

Poble Espanyol of letterlijk Spaans dorp is zowat het Bokrijk van Barcelona. Het is een openluchtmuseum met typische Spaanse huizen. Een dorp als Poble Espanyol zal men echter nooit vinden, want de huizen zijn afkomstig uit alle streken van Spanje, van Andalusië tot Baskenland of Catalonië, die zeer uiteenlopende bouwstijlen hebben.

De Poble Espanyol werd oorspronkelijk opgetrokken voor de Wereldtentoonstelling van 1929, die in Barcelona plaatsvond. Het idee voor het dorp kwam van de Catalaanse architect Josep Puig i Cadafalch, die een soort ideaal Spaans dorp wou maken, dat alle regio’s van het land verenigde. Het resultaat was een dorp van 42 000 vierkante meter op de Montjuïc heuvel met in totaal 117 gebouwen.

Het zou na afloop van het evenement weer afgebroken worden, maar het is toch gebleven. Nu is het een van de populairste openluchtmusea waar toeristen terecht kunnen om het oude en nieuwe Spanje in al zijn facetten te leren kennen in een notendop. De meeste huisjes zijn aan de binnenkant ingericht als winkel, maar er is meer. Zo is er het Tablao del Carmen, een restaurant met flamencovoorstellingen, twee discotheken voor de fuifbeesten, een Romaans klooster dat men kan bezoeken en het Arts & Crafts Centre, waar men pottenbakkers en andere kunstenaars kan bewonderen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Poble Espanyol Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona