U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Sevilla » Plaza de Espana Sevilla
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Plaza de Espana Sevilla

Plaza de Espana is gevestigd in de Spaanse stad Sevilla en werd ontworpen door Anibal Gonzaléz. Het plein werd gebouwd in het jaar 1928 voor de Hispano-Amerikaanse expositie van 1929.

Voor deze expositie werden heel wat gebouwen en dergelijke meer ontworpen en gebouwd in het Maria Luise park dat op zijn beurt werd ontworpen door Jean-Claude Nicolas Forestier. Het plein is één de vele ontwerpen voor de expositie en heeft de vorm van een halve cirkel.

Het Plaza de Espana wordt omgeven door verscheidene gebouwen die gebruikt worden door de Spaanse overheid. Aan de muren van de Plaza zijn heel wat betegelde nissen te bezichtigen. Elke betegelde nis verwijst naar een provincie van Spanje.

Op het plein is een fontein gevestigd en het pleintje in het midden wordt verbonden aan de hand van talloze bruggetjes met de andere kant. Het middenplein wordt immers omgeven door water.

Het Plaza de Espana wordt vaak gebruikt als scène voor films zoals Lawrence of Arabia, Star Wars Episode II en the dictator.

1 reactie op “Plaza de Espana Sevilla”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Helena brodelet zei:

Zeer mooi en imposant, overweldigend

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Plaza de Espana Sevilla'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Sevilla » Meer bezienswaardigheden in Sevilla » Alles over Sevilla