U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Antwerpen » Plantentuin Antwerpen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Plantentuin Antwerpen

Vroeger waren er veel meer plantentuinen in verhouding tot nu, maar in Antwerpen is er nog steeds een heuse plantentuin die gelegen is in de Leopoldstraat in het centrum van de stad. Tijdens een bezoekje aan de stad Antwerpen kan u steeds een kijkje nemen in deze prachtige plantentuin die volstaat met grote cactussen en andere zeldzame uitheemse planten.

De Plantentuin van Antwerpen bestaat iets langer dan 200 jaar en beschikt hiermee dan ook over een uitgebreide verzameling van niet enkel uitheemse planten, maar ook inheemse planten die stuk voor stuk soms over geneeskrachtige eigenschappen beschikken. In deze plantentuin komt u er in ieder geval veel meer te weten over.

Voor de Tweede Wereldoorlog kwam de tuin in handen van het stadsbestuur van de stad Antwerpen sinds toen wordt de tuin overhouden door de stad, dit heeft ervoor gezorgd dat de tuin geklasseerd werd door de overheid als een waardevol landschap. Bij het bezoeken van de plantentuin van Antwerpen zal u als bezoeker deze mening direct delen. Sinds de tuin in handen kwam van de stad kreeg deze de naam Den Botaniek.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Plantentuin Antwerpen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen