U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Place Vendôme Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Place Vendôme Parijs

Het Place Vendôme, de naam zegt het zelf, is een plein in Parijs. Het plein heeft in de loop der eeuwen veel benamingen gekregen. Oorspronkelijk heette het plein Place des Conquêtes. Tijdens de Franse Revolutie kreeg het plein de benaming Place des Piques en Place Internationale tijdens de Commune van Parijs.

Daarna werd het plein ook Place Louis le Frand genaamd en tegenwoordig noemt het plein Place Vendôme naar het hotel Vendôme. Het stedenbouwkundig plan is ontworpen door de Franse architect Jules Hardouin – Mansart in 1699.

Het merendeel van de gevels van de huizen aan het plein zijn erfgoed en dus beschermd. In het midden van het plein bevindt zich een triomfzuil, de Colonne vendôme. De zuil werd op vraag van Napoleon Bonaparte op het plein gezet in 1810. De zuil bestaat uit het brons van verscheidene kanonnen die bij de slag van Austerlitz bemachtigd werden en is 44 meterhoog. De Oostenrijkse en Russische legers werden bij deze slag verslaan door Napoleon. Bovenop de zuil bevindt zich een standbeeld van Napoleon.

Rondom het plein vind je exclusieve winkels en hotels.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Place Vendôme Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs