U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Place de l’Horloge Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Place de l’Horloge Avignon

Het Place de l’Horloge ligt in het historisch centrum van de stad Avignon in het zonnige Frankrijk. Tijdens de zomer valt er altijd iets te beleven, niet enkel komen er vaak straatmuzikanten optredens geven, maar komen er ook geregeld jongleurs hun kunstjes tonen.

Als u even wilt genieten van rust dan is het Place de l’Horloge daar de ideale plek voor, want het plein is autovrij. Op de plek waar het plein nu gelegen is, lag er vroeger tijdens de middeleeuwen al een plein waar er toen net zoals nu ook vaak muzikanten kwamen of jongleurs om het volk een leuke dag te bezorgen. Niet enkel werd het plein gebruikt voor amusement maar jammer genoeg ook voor terechtstellingen van criminelen.

Van op het plein kan u genieten van een aantal prachtige historische gebouwen zoals het stadhuis van de stad Avignon dat ergens in de 18de eeuw gebouwd werd, of van de Eglise St. Agricole. Dit religieus gebouw zou één van de oudste kerken zijn van de stad. Wie een aandenken wil meenemen kan zich steeds laten schilderen door één van de vele portretschilders die rond het plein staan.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Place de l’Horloge Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon